2023-10-08
已經第三次黎仲係抱住好期待嘅心情黎食🥹 每年最少要黎一次嘅omakase 真係非佢莫屬!今次黎都係搵返Frank 師傅,食KAWA 套餐 ($1680 pp)🥳 — 前菜5品 —🌟水雲水雲酸酸地非常開胃!小柱口感彈牙,食落口感更加有層次👍🏻🌟真鯛魚 鯛魚味道清新鮮甜,中間夾左蓮霧非常爽甜!醬汁帶有酒,aftertaste 有d 酒味🍸🌟馬鮫魚 魚身油脂豐富,面頭燒過香味突出,辛洋蔥balance 返油膩感🧅 🌟 山口縣赤鮑魚 每次食到黎個鮑魚都仲係覺得超好食,鮑魚一攞出黎手掌咁大😍 鮑魚口感軟熟,味道濃郁,點埋鮑魚肝醬食鮮味更加突出🥹👍🏻🌟牡丹蝦每次最期待前菜之一🤣 之前食過兩次都係海膽杯今次唔同左!係牡丹蝦杯🦐 蝦肉鮮甜,加埋下面嘅鯛魚高湯啫哩食味道好夾,面頭仲有crystal carvier 鮮味十足!醬汁方面係柚子汁同埋柚子胡椒,所以會有少少辛辣感👍🏻— 一品料理2品 —🌟 藍龍蝦茶碗蒸 係我食過最好食嘅茶碗蒸🥹 個碗一上台已經覺得超靚!打開就見到係藍龍蝦🥹 藍龍蝦非常爽甜,茶碗蒸加左椰菜花蓉口感順滑!🌟 燕吻魚Dry age 左1日嘅魚🤣 肉質細膩,味道鮮美👍🏻加埋一支幾百蚊嘅
— 前菜5品 —
🌟水雲
水雲酸酸地非常開胃!小柱口感彈牙,食落口感更加有層次👍🏻
🌟真鯛魚
🌟馬鮫魚
🌟 山口縣赤鮑魚
🌟牡丹蝦
— 一品料理2品 —
🌟 藍龍蝦茶碗蒸
🌟 燕吻魚
Dry age 左1日嘅魚🤣 肉質細膩,味道鮮美👍🏻加埋一支幾百蚊嘅黃金鹽真係厲害🤣
— 鮨8貫 —
🌟 秋刀魚 👉🏻 滑身肥美,秋刀魚味道好濃,不過唔會覺得腥
🌟獅魚👉🏻 好鍾意佢嘅魚油香味
🌟 剝皮魚👉🏻加左肝醬,入面有蔥增加口感同埋香味
🌟北寄貝
🌟醬油漬赤身
🌟 Otoro👉🏻 dry aged 12 日,越咬越多魚油爆出黎🤣
🌟生筋子
🌟北海度馬糞海膽 👉🏻 份量驚人,又係每次黎最期待一個moment,一啖放入口味蕾真係跳舞,海膽好鮮甜飽滿🥹
🌟月子👉🏻 肉質嫩滑細膩
🌟 布甸焗蛋
其實食曬以上嘅嘢已經超飽,最後仲有卷物,係滿滿嘅吞拿魚蓉,湯就係地蛤冬瓜湯,未食過咁滑嘅蛤😳 湯味道清甜解膩!甜品就就食左季節限定嘅白桃甜品🍑 面頭一大個桃sorbet,旁邊係酸酸地嘅yoghurt foam, 裏面仲有好多桃肉😋 又甜又多汁!黑芝麻朱古力就依舊濃郁好食😋
整體黎講,服務依舊咁好,食物方面,第三次食依然有驚喜,真係每樣食材都好好食🥹 食完又已經期待緊下次再黎🥰